In de pers

Onderstaand artikel is overgenomen uit "De Twentsche Courant TUBANTIA" van donderdag 1 september 2011.

Ten Cate wacht tot de taxus in de aanbieding is

Op de foto: Egbert ten Cate en Hans Krol in de tuin van de Bellinckhof aan de Wierdensestraat.

In de tuinen rond de Bellinckhof lijken bijna honderd jaar hetzelfde, toch wordt er behalve het reguliere onderhoud jaarlijks iets aangepakt.
"Het is met een tuin net als met een huis. Als het niet regelmatig geschilderd wordt, raakt het in verval", merkte Ten Cate op. Op de nominatie voor vernieuwing staat een meterslange taxushaag, achter in het
park.
Ten Cate: "Naast die eikenboom van 250 jaar oud staat de haag die ongeveer in 1920 geplant is en dun is geworden. We hebben geprobeerd de haag eerst aan de ene kant en een paar jaar later aan de andere kant extreem terug te snoeien, maar dat heeft niet gewerkt, ik wacht nu dus op een goede aanbieding van driehonderd taxusplanten. Vorig jaar dacht ik dat ik die had, maar helaas....".

Op zijn verlanglijstje staat ook het beplanten van een zichtlijn. Vanuit zijn woning heeft de landgoedeigenaar namelijk zicht op de hockeyclub."Meneer Springer heeft in zijn ontwerp destijds zichtlijnen aangebracht vanuit de tuin op de weilanden. Maar hij had begin 1900 niet voorzien dat de hockeyclub enorm zou groeien en dat er ook 's avonds volop getrained zou worden op kunstgras", lacht de eigenaar.