IN DE PERS

Maandag 12 maart 2018

Ingrijpende renovatie aan de Mans Kapbaarg TunnelEr wordt geboord, gezaagd, getimmerd zodat de tunnel weer jaren mee kan (Foto: Marion Wesselink)

ALMELO – Alhoewel niemand zich echt wil wagen aan een exacte einddatum van het renovatieproject, geeft men uit allerlei geledingen aan dat men goed op schema zit.

Er wordt geboord, gezaagd, getimmerd etc. 'Het is een hele grondige aanpak waardoor de tunnel en zijn prachtige en unieke mozaïekwand nog wel 30 jaar mee kan,' vertelt een medewerker van Reef Bouw. Vervolgens geeft deze medewerker aan dit toch nog vele malen goedkoper is dan het aanleggen van een nieuwe tunnel. Het verkeer ondervindt wel enige hinder van de werkzaamheden maar toch kan iedereen met wat aanpassingen met zijn vervoermiddel zijn of haar weg vervolgen. Het werk aan de tunnel is een samenwerking tussen Reef en Van Heteren met medewerkers van Colijn. Ze pakken de betonrot ingrijpend aan en ook spuiten ze bepaalde delen in met een twee componentenhars. Overal wordt het hekwerk helemaal vernieuwd en ook ondergronds worden allerlei herstelwerkzaamheden uit gevoerd. Het mozaïek is aan een grondige opknapbeurt onderworpen en deze wordt in de komende maanden in delen opnieuw aangebracht. De verschillende panelen worden zo goed mogelijk van een weerbestendige coating voor zien.