Gevelverbetering Grotestraat

 

 

De gemeente Almelo zet zich in om het verrassende en historische karakter van de binnenstad te versterken. Almelo wil de beleving van het centrum vergroten door  verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit.
Eén van de actiepunten is het stimuleren van gevelverbetering van bestaande panden door de eigenaren. In de loop der jaren is zijn de panden in de Grotestraat  meerdere malen verbouwd, gesplitst of  samengevoegd. Vooral historische panden worden vaak hoog gewaardeerd door bezoekers van binnensteden. Vandaar dat Almelo inzet op herstel van deze panden.
Pandeigenaren of ondernemers kunnen een tegemoetkoming in de kosten krijgen voor het verbeteren van de gevel en/of het verwijderen van een bestaande luifel van een pand.
Belangrijk uitgangspunt voor het verkrijgen van de gevelsubsidie is dat de architectonische eenheid  en samenhang  van  de panden aan de Grotestraat wordt hersteld. De winkelpuien worden weer in relatie gebracht met de gevels erboven.
 
Inmiddels zijn er al enkele gevels hersteld. Zij geven een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de visuele kwaliteit van de Grotestraat.
Belangstellenden kunnen een brochure aanvragen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.