Almelospeld naar Hans Holtmann

Almelospeld naar Hans Holtmann

 

 

uitreiking Almelospeld

Hans Holtman krijgt de Almelospeld uitgereikt door locoburgemeester Arjen Maathuis

De Almeloër Hans Holtmann heeft uit handen van locoburgemeester Arjen Maathuis de Almelospeld uitgereikt gekregen. ‘Ik ben echt aangenaam verrast, vooral ook omdat ik net hoorde dat de Almelospeld slechts heel zelden wordt uitgereikt’, geeft Hans Holtmann aan.

Wethouder Maathuis roemde Hans Holtmann voor zijn doorzettingsvermogen en toewijding in het zo nauwkeurig mogelijk vastleggen van historisch erfgoed van onze stad. “Dat is van onschatbare waarde en de speld is dan ook zeer zeker verdiend.”

Hans Holtmann had even daarvoor tijdens zijn boekpresentatie een geweldige lezing gehouden over zijn boek; ‘Drie eeuwen Joods Leven in Almelo’. Ademloos luisterde iedereen naar de prachtige uiteenzetting over drie eeuwen Joodse gemeenschap in Almelo die niet verloren mag gaan. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan de locoburgemeester.

Hans Holtmann heeft een ware zoektocht gehouden naar vele facetten van de Joodse geschiedenis in Almelo. Het heeft hem vele jaren gekost om alles vast te leggen.

Het was Loek Mendels die de introductie deed bij de boekpresentatie en later ging John Löwenhardt in op de Joodse geschiedenis. Na afloop werd Hans Holtmann uitgebreid gefeliciteerd en vervolgens was er nog een gezellige na-borrel in de bibliotheek bij Feijn. Het boek ‘drie eeuwen Joods leven in Almelo’ van Hans Holtmann is te koop zowel bij Boekhandel Bij De AA als bij Boekhandel Broekhuis..

 

Bekijk de filmopname van AAvisie (camera: Marinus Blaak) van de bijeenkomst in het gemeentehuis, waar de uitreiking van de Almelospeld en de boekpresentatie plaats vond

Word donateur