EXCURSIE 2019

EXCURSIE 2019

 

Johan Maurits van Nassau-Siegen

Dit jaar voert onze excursie opnieuw naar het Zuiden. We bezoeken donderdag 23 mei de Duitse stad Kleve met haar sterke banden met de Republiek in de 17de eeuw. In 1647 werd Johan Maurits van Nassau-Siegen daar stadhouder voor de Republiek. Hij legde er een prachtig park aan dat we aan het eind van de dag bezoeken.

Kleve werd in WOII zwaar gebombardeerd, maar de rondleiding na de koffie o.l.v. een stadsgids levert een goed verhaal op. We bezoeken de Stiftskirche en de Schwanenburg.
Na de lunch in restaurant Solo kunt u in het museum daartegenover de schilderijen van de Nederlander Barend Cornelis Koekkoek bewonderen. Ze benaderen de kwaliteit van zijn tijdgenoot Caspar-Friedrich. In het museum is ook (nog tot 30 juni) een tentoonstelling te zien van Hermanus Willem Koekkoek.

Al met al een cultureel verantwoorde dag.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Heracles stadion.
De kosten voor de excursie ( bus, koffie mit Kuchen, rondleiding en museumbezoek) bedragen €30 per persoon bij een deelname van 30 personen. De lunch betaalt u zelf. Neemt het aantal toe, dan gaat de prijs omlaag. Betalen in de bus.

U kunt u voor de excursie opgeven via hanschristiaankrol@gmail.com
Wanneer we boven de 48 deelnemers uitkomen gaat een numerus fixus gelden op basis van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

Meer weten over Johan Maurits van Nassau-Siegen?
Lees de beschrijving in Wikipedia en het artikel in het 
Historisch Nieuwsblad van 9 april 2019.

 

Word donateur