Excursie 19 mei 2022

Excursie 19 mei 2022

Het jaar 2022 is het herdenkingsjaar van 77 jaar bevrijding. De jaarlijkse excursie van de Historische Kring wil hier ook aandacht aan besteden en voert ons op 19 mei naar museum Airborne in Oosterbeek.

Het museum Airborne in Oosterbeek, dat na een ingrijpende verbouwing opnieuw is opengegaan, vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem in 1944.
In de vaste tentoonstelling wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de 9 dagen durende Slag om Arnhem. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn. Historische beelden en authentieke objecten worden afgewisseld met interviews van veteranen en burgers die één van de beroemdste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

 

Het programma van onze excursie (onder voorbehoud)

  • introductiefilm;
  • lezing van de oud-museumdirecteur Wybo Boersma over het museum en de Slag (tijdens de koffie + versnapering) in het naastgelegen restaurant Klein Hartenstein;
  • lunch in Klein Hartenstein (inbegrepen; evt. dieetwensen doorgeven bij aanmelding);

Heveadorp

  • Heveadorp: rondleiding.
    Hevea is de Latijnse naam voor de rubberboom.
    In 1916 werd in Heveadorp een rubberfabriek geopend en voor de werknemers van de fabriek een woonkern opgericht, bestaande uit 83 woningen voor de arbeiders en 14 woningen voor het hogere personeel. De meeste van deze huizen zijn gebouwd in Engelse landhuisstijl met een rieten dak. Een deel van deze huizen bestaat nog.

VERTREK  om 08.45 uur vanaf de parkeerplaats bij het Heraclesstadion.
Terug ca. 17.15 uur.

KOSTEN:
€40 pp voor de volledig verzorgde excursie (busreis, koffie met lekkers, lezing, lunch, rondleiding Heveadorp).
De entree van het museum is gratis voor houders van museumjaarkaart ( €12,50 zonder deze kaart, betalen met pin aan de balie).
Graag gepast betalen aan de penningmeester, Wim Noordik, in de bus.

Wanneer we boven de 48 deelnemers uitkomen gaat een numerus fixus gelden op basis van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.
U kunt zich voor de excursie opgeven via loes.heij@gmail.com met vermelding van het aantal personen en evt. dieetwensen.

 

Word donateur