Excursie 19 mei 2022

Excursie 19 mei 2022

Wij nemen u mee naar museum Airborne in Oosterbeek.
Na een uitgebreide verbouwing is het onlangs weer geopend.

Dit museum vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem.
In de vaste tentoonstelling wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de 9 dagen durende Slag om Arnhem. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn. Historische beelden en authentieke objecten worden afgewisseld met interviews van veteranen en burgers die één van de beroemdste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Na een introductiefilm krijgen we door het volgen van de route het complete verhaal te zien en te horen.

De toegang voor houders van een Museumjaarkaart is gratis (kaart tonen bij ingang van het museum). Zonder deze kaart is de toegangsprijs € 15. (voor eigen rekening, betalen in de bus).

We prijzen ons gelukkig dat de oud-directeur van het museum, Wybo Boersma, ons tijdens de koffie + versnapering  (inbegrepen) een lezing over het museum en de Slag wil geven.

De lunch (inbegrepen) gebruiken we, evenals de koffie, bij het naastgelegen restaurant Klein Hartenstein. Evt. dieetwensen doorgeven bij aanmelding.

Na de lunch vertrekken we naar Heveadorp (zie afbeelding hierboven).

(Hevea is de Latijnse naam voor de rubberboom) In 1916 werd hier een rubberfabriek geopend en voor de werknemers van de fabriek een woonkern opgericht, bestaande uit 83 woningen voor de arbeiders en 14 woningen voor het hogere personeel. De meeste van deze huizen zijn gebouwd in Engelse landhuisstijl met een rieten dak. Een deel van deze huizen bestaat nog.

2 rondleiders zijn bereid met ons door het dorp te lopen en een verhaal met interessant, historisch perspectief te vertellen.

VERTREK:  donderdag 19 mei om uiterlijk 08.45 uur vanaf de parkeerplaats bij het Heraclesstadion
TERUG: rond 17.15 uur

De kosten voor de volledig verzorgde excursie (busreis, koffie met lekkers, lezing, lunch, rondleiding Heveadorp) bedragen € 45 per persoon. Voor wie geen museumjaarkaart heeft, komt de toegang voor het museum (€ 15) hier bij, dan is de prijs dus € 60.
Partner en/of introducees: van harte welkom.
Graag gepast betalen in de bus aan de penningmeester, Wim Noordik.

Wanneer we boven de 45 deelnemers uitkomen gaat een numerus fixus gelden op basis van “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

Alles uiteraard onder voorbehoud van en met in achtneming van de dan geldende coronaregels.

U kunt u voor de excursie opgeven vóór 1 mei via aanmeldinglezinghka@gmail.com met vermelding van:
1. het aantal personen;  
2. evt. bezit van een Museumjaarkaart;
3. evt. dieetwensen.

Ook bij vragen kunt u terecht op genoemd mailadres.

(Loes Heij, Wim Noordik, Wijnanda Smeenk)

 

De Stichting staat ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 41031148 - Privacyverklaring

Word donateur