HERDENKINGSCEREMONIE VRIEZEBRUG AFGELAST

Met deze ceremonie zou worden herdacht dat 75 jaar geleden – op 4 april 1945 – twee Canadese militairen zijn gesneuveld, bij de strijd om de verovering van de Vriezebrug op de Duitse bezetters.

De herdenkingsceremonie zou plaats vinden rondom de plaquette, bevestigd aan de zijmuur van de voormalige brugwachterswoning aan de Ootmarsumsestraat hoek Sluiskade ZZ nabij de Vriezebrug.

De plaquette is in 1995 aan de zijgevel van de voormalige brugwachterswoning aangebracht op initiatief van de Historische Kring Almelo (één van de rechtsvoorgangers van de Stichting Historische Kring Stad en Ambt Almelo).

Het ontwerp is van Hans Holtmann; de plaquette is destijds gerealiseerd met financiële ondersteuning van de Gemeente Almelo. De onthulling vond plaats op 4 april 1995 ter gelegenheid van de herdenking van 50 jaar bevrijding van Almelo

Er wordt bekeken of de herdenkingsceremonie op een later tijdstip alsnog kan plaats vinden.