Inzamelingsactie ’75 jaar vrijheid in Overijssel’

Inzamelingsactie ’75 jaar vrijheid in Overijssel’

In het kader ’75 jaar bevrijding Overijssel’ wordt op 4 april in samenwerking met RTV Oost en Rijnbrink een inzamelingsactie gehouden van verhalen, documenten en voorwerpen over de oorlog. Dit gebeurt in het WO2 Café in de Bibliotheek van Almelo.
De bedoeling is om in een ongedwongen sfeer, tussen 12 en 14 uur, mensen de kans te bieden hun herinneringen aan de oorlog te delen.
Mensen kunnen documenten als dagboeken, brieven of oorkondes inbrengen, evenals foto’s of voorwerpen die direct met de oorlog te maken hebben.
Deskundigen van onder meer het HCO zijn aanwezig om de verhalen aan te horen en de objecten te bekijken. Vanaf 13 uur zal onder regie van RTV Oost een tafelgesprek plaatsvinden met bezoekers die iets bijzonders te vertellen of te tonen hebben. Het gesprek staat onder leiding van presentator Bart Kieft.
Opvallende verhalen en items zullen via passende kanalen een weg naar het publiek vinden.

De praktische organisatie van het WO2 Café ligt in handen van de Rijnbrink i.s.m. de bibliotheek.

Het is aan de bezoekers te bepalen in hoeverre zij de materialen willen afstaan. Als initiatiefnemers behouden we ons het recht voor om deze te digitaliseren.
Voor zaken van regionaal belang wordt een externe oplossing gezocht (bijvoorbeeld Memory Museum of HCO). Wij zorgen voor beknopte schenkingsformulieren.
Het gaat om objecten waar een bijzonder verhaal bij verteld kan worden.

Bekijk ook de poster

Word donateur