Maand van de geschiedenis: RAMPEN

Maand van de geschiedenis: RAMPEN

Rampen van vuur en water.

 

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en is het inmiddels een traditie om met de bibliotheek Almelo een lezing rondom het landelijke thema te organiseren. Na lezingen over Het geluk in Almelo, Vrouwenemancipatie en kolonisatie is er dit jaar gekozen voor het thema rampen.

In ieder mensenleven komen ze voor: rampen. Van een naaste die overlijdt tot een dorp dat wegspoelt. Van geen dak boven je hoofd hebben tot een economie die instort. Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten. Een ramp kent vele verschijningsvormen. Hoe gaan we om met tegenspoed? De beschrijving van het Rampjaar 1672 tijdens de geschiedenisles zal sommigen nog altijd helder voor de geest staan: het volk was redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos.

Nu, 350 jaren later, vertelt Hanschristiaan Krol over de “Rampen van vuur en water” over exploderende kruithuizen in Delft en Leiden. De Enschedese vuurwerkramp en vloedgolven met gruwelijke gevolgen. Gelukkig ook dit keer met medewerking van performer/dichter Willem van Dooren en liedjesschrijver en zanger Peter Schoof.
(Foto: Willem van Dooren (l) en Hanschristiaan Krol)

Wees welkom!

DATUM: Woensdag 12 oktober
TIJD:  19.30 uur
PLAATS: Bibliotheek/Feijn Lunchen & Lezen

Toegang gratis

De Stichting staat ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 41031148 - Privacyverklaring

Word donateur