Excursie 19 mei 2015

Excursie 19 mei 2015

door Harry Koop

Op donderdag 21 mei vertrok een gezelschap van 36 deelnemers voor de jaarlijkse excursie van onze Historische Kring. Dit jaar stond een bezoek aan het kasteel Nordkirchen en aansluitend aan de stad Münster op het programma.
Voor het eerst werd het vervoer tijdens de jaarlijkse excursie door een Duitse busvervoerfirma verzorgd. ‘Pünktlich’ en ‘genau’, zoals we konden verwachten en daarnaast veilig en comfortabel, zoals we ons wensten.
Stipt op tijd vertrokken we en de reis naar en aankomst bij Schloss Nordkirchen verliep geheel volgens het uitgestippelde tijdschema.

Aldaar was er eerst gelegenheid om individueel de prachtig aangelegde uitgebreide kasteeltuin te verkennen. Aansluitend werd het gezelschap een uur lang onder deskundige leiding van een gids in het kasteel rondgeleid.
Daarna werd er in het zonnetje op het terras van het goed geoutilleerde kasteelrestaurant van de koffie genoten dan wel de lunch gebruikt.

Hierna toog het gezelschap per bus richting de Altstadt van Münster en werd het aldaar midden in het drukke centrum afgezet op loopafstand van het volgende excursiedoel. Na een korte wandeling werd een bezoek gebracht aan de Vredeszaal. Tijdens de bezichtiging van deze historische zaal werd in het Nederlands een goed verstaanbare en begrijpelijke relevante toelichting gegeven op al het fraais wat daar ter plekke te aanschouwen viel en wat er destijds bij de sluiting van de Vrede in 1648 zoal had plaatsgevonden.

Friedenssaal


Tenslotte was er gelegenheid om nog individueel het centrum van Münster te verkennen. De Dom bezoeken, winkelen of een korte verkenning van het plaatselijke kunstmuseum behoorden zoal tot de mogelijkheden.

Paulusdom, gebouwd 1225-1264

Om half vijf werd de thuisreis aanvaard en omstreeks kwart voor zes arriveerde het gezelschap veilig en voldaan in Almelo. De algehele leiding tijdens deze dag was in goede handen van Lex van den Biggelaar en Wim Noordik.
Al met al een geslaagde excursie met bezoeken aan interessante cultuurhistorische bezienswaardigheden in het nabije Münsterland.

 

De Stichting staat ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 41031148 - Privacyverklaring

Word donateur